Balans Medika background

Hemoroidi, uzroci, simptomi, rešenja

Hemoroidi | Balans Medika

Simptomi hemoroida su : svrab, peckanje, osećaj vreline oko anusa i u anusu, bol prilikom pražnjenja creva, hodanja, sedenja i ležanja, krvarenje koje je u početku oskudno, a kako se stanje pogoršava postaje sve obilnije.

Pretpostavka je da čak 50% ljudi starijih od 50 godina pati od hemoroida, ali je malo onih koji potraže stručnu pomoć. Bolest nikada ne poprima maligni oblik. Svaka četvrta osoba u nekom periodu svog života sretne se sa problemom hemoroida.

Hemoroidi se javljaju kod osoba oba pola u periodu između 25-50 godine.

Šta su hemoroidi?

Hemoroidi ili šuljevi podrazumevaju proširenje krvnih sudova u donjem delu rektuma i analnog otvora, praćeno otkom i bolom. Nastaju usled pritiska krvi u hemoroidalnim venama, grupi krvnih sudova u predelu anausa.

Izrasline koje se javljaju na ovom delu tela posledica su zgrušavanja krvi i povišenog pritiska u krvnim sudovima koji su smešteni ispod kože i sluzokože. Čvorići mogu biti veličine zrna pšenice ili čak oraha, puni su krvi, modroplave boje i glatki na dodir.

Vrste hemoroida

Razlikujemo spoljašnje i unutrašnje hemoroide. Spoljašnji su smešteni na analnom otvoru i lako se uoče. Unutrašnji nastaju na ulazu u analni kanal, češći su i sa vremenom se uvećavaju.

Uzroci nastanka hemoroida

Kao uzroci najčešće se navodi naprezanje prilikom pražnjenja creva, neredovna stolica, dugotrajno sedenje, neredovna i nepravilna ishrana, hrana bogato začinjena (ljuto, kiselo, slano), preterano konzumiranje alkohola, sportovi koji traumatizuju analnu regiju (biciklizam, motociklizam, jahanje) i različite infekcije anusa. Hemoroidi se javljuju i kod trudnica u toku trudnoće kao i posle porođaja.

Simptomi

Najčešće se javlja neugodan osećaj težine i peckanja u predelu anusa koji je ponekad praćen jakim svrabom. Obolele osobe najčešće pate od opstipacije (zatvora) i sa velikim naporom prazne creva. Jedan od simptoma je trag krvi u stolici, što znači da je došlo do „pucanja“ čvorića. Ponekad, kada je problem ozbiljan, pacijent oseća lažni nagon za pražnjenjem creva praćen jakim bolovima.

Kod blažeg oblika hemoroidi se mogu spontano povući, a može doći i do pogoršanja stvaranjem analnih fistula ili čireva. Ako se čvorovi upale i zagnoje može doći do infekcije koja može ugroziti život.

Tvrda stolica često izaziva krvarenje iz hemoroida, što bude povod da se pacijent javi lekaru.

Tomoko Tanuma, Tokio, Japan, postiže izvanredne rezultate u tretiranju hemoroida posebnim tehnikama i metodama koje je naučila i usavršila u Japanu na Viskoj školi orijentalne medicine u Tokiju.

Pozovite 011/322.68.26 ili 064/551.50.50. i zakažite tretman.


SVE ŠTO TREBA DA URADITE JE DA NAS KONTAKTIRATE I ZAKAŽETE KONSULTACIJU. VRHUNSKI STRUCNJACI : ZNANJE, ISKUSTVO, PROFESIONALNOST ,ISKRENOST, POUZDANOST, DISKRECIJA .... ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU! BALANS MEDIKA
011 / 322.68.26. i 064 / 551.50.50.

*
Iskustvo tretmana je individualno, kao i očekivani rezultati. Rezultati mogu zavisiti od vremenske dužine trajanja problema, načina života i opšteg psihofizičkog stanja osobe. Balans Medika prati rezultate svakog klijenta i nikada ne daje lažnu nadu, nerealna i nemoguća obećanja ni za jedan program koji nudimo na sajtu www.balansmedika.com


Stomach alignment/adjustment is a proven, safe, non-invasive and manual technique where, by a special massage, the stomach is "pulled out" from the diaphragm and placed in its natural position in the abdomen.
ALL YOU HAVE TO DO IS CONTACT US AND WE’LL BE GLAD TO SCHEDULE AN APPOINTMENT WITH YOU. WE ONLY WORK WITH EXPERTS WHO ARE FULLY EQUIPPED WITH KNOWLEDGE, EXPERIENCE, PROFESSIONALISM, RELIABILITY, DISCRETION, ETC… AT BALANS MEDIKA CENTAR, HEALTH IS OUR PRIORITY.
011 / 322.68.26. and 064 / 551.50.50.

*
The experience as well as expected results of the treatment may vary with each individual. The outcome can depend several factors such as how long have the individual been experiencing the problem, lifestyle, and the person’s psychophysical condition. Balans Medika monitors the results of each client and never gives false hope, unrealistic and impossible promises for any program we offer at www. Balansmedika.com