Категорије
Sinusi (sinusitis)

Upala sinusa

Upala sinusa se često pojavljuje kod ljudi u jesen i zimu. Njoj pogoduje hladno vreme, izlaganje lica vetru u dužem periodu može da izazove infekciju sinusa jer su sinusi šupljine koje su povezane sa nosnom šupljinom. Upalu mogu izazvati virusi i bakterije koje ulaze u nosnu šupljinu, sluznica nosa otiče i dolazi do zatvaranja sinusnih šupljina koje se ispunjavaju gnojem. Za razliku od obične kijavice, javlja se bol u čeonom predelu i zapušenost nosa. Bol je dominantan simptom upale sinusa. Anatomska konfiguracija unutrašnjosti nosa nekad može doprineti lakšem dobijanju upale. 

Nakon dijagnostifikovanja upale sinusa obavlja se razgovor i najpre manuelni pregled da se vidi koliko je izraženi simptomi na koje se žali pacijent. Kao uvodna procedura radi se lagana prijatna masaža vrata i kosnatog dela glave. pacijent mora imati kosu dužine bar 5mm. 

Metoda nameštanja sinusa je potpuno bezbolna i neinvazivna i traje do 30 minuta. 

Sve što treba da uradite je da nas kontaktirate i zakažete konsultaciju. Vrhunski stručnjaci: znanje, iskustvo, profesionalnost, iskrenost, pouzdanost, diskrecija… ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU!