Категорије
Sinusi (sinusitis)

Šta se dešava nakon različitih tretmana sinusa?

Da li se odmah nakon tretmana nameštanja sinusa oseća poboljšanje ili nelagoda posle koje dolazi poboljšanje?

U najvećem broju slučajeva, olakšanje je momentalno. Bol koji je prisutan zbog upaljenih sinusa, koji obično ide u vidu migrene, u čeonom delu, nestane ili se dosta smanji.

Kod osoba koje imaju hroničnu upalu sinusa, vid se muti, dolazi do izmaglica ispred očiju. Kada uradimo tretman dolazi do olakšanja u očima, vid se izbistri. Drenaža koja se pokreće iz sinusa nakon tretmana, može da bude momentalna, može da krene par sati nakon tretmana ili da krene tokom noći. Ukoliko je manja količina sekreta, drenaža može i da izostane.

Postoje različiti preparati za čišćenje sinusa. Često ljudi kažu da kad to krene da izlazi nema kraja i da je veoma bolno i neprijatno. Da li je to istina?

To je istina kada je u pitanju ispiranje.

To je agresivna terapija. Kada se unesu određeni rastvori (materije) u sinuse, stimuliše se sekrecija.

Gledao sam snimke gde su jako male zapremine sinusa (frontalni i maksilarni) a da mi imamo količinu sekreta koji je kada se izbaci bar 20 puta veća nego što je zapremina sinusa. Tinktura stimuliše preterano lučenje sekreta, a ta količina sekreta na upaljeno tkivo pravi određenu neprijatnu reakciju i to treba da se izdrenira. Nakon tretiranja tinkturama imamo najćešće kratkotrajne efekte i ne rešavamo problem. Vraćamo se na početak i nastaje začarani krug.

Sve što treba da uradite je da nas kontaktirate i zakažete konsultaciju. Vrhunski stručnjaci: znanje, iskustvo, profesionalnost, iskrenost, pouzdanost, diskrecija… ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU!