Balans Medika background

Pulsna dijagnostika – Dijagnoza pulsa

Pulsna dijagnostika | Balans Medika

Postavljanje dijagnoze pomoću pulsa je osnova tradicionalne kineske medicine i osnovni dijagnostički alat u ajurvedi, drevnoj indijskoj medicini. Pulsna dijagnostika je izuzetno osetljiv dijagnostički metod koji može da pruži veoma tačne informacije o prethodnim bolestima, tako da je dobar lekar u mogućnosti pacijentu da „ ispriča “ istoriju njegovih bolesti.

Tehnika ispitivanja pulsa traži od lekara preciznost, dugotrajne treninge i osetljivost prstiju. Lekar treba da oseti ne samo jačinu pulsa, već i brzinu, ritam, snagu i druge karakteristike pulsa.

Puls ili bilo meri se na radijalnoj arteriji zgloba šake, tako što se tri prsta jedne ruke, kažiprst, srednjak i prstenjak, postave jedan pored drugog na zglob šake i leve i desne ruke.

Ajurvedski lekari preporučuju da se kod ispitivanja pulsa ruke, zglob drži blago savijen.

Puls se ne treba ispitivati nakon napornog rada, posle jela, kupanja ili neke druge sportske aktivnosti, masaže, emocionalne i psihičke uznemirenosti. Na nerealnu dijagnostiku može uticati veoma toplo vreme, kao i veoma niska temperatura.

Na jednoj arteriji na svakom ručnom zglobu može se osetiti 12 različitih vrsta pulsa. Opipavanjem pulsa,veoma iskusan praktičar može da dijagnostikuje stotine različitih stanja svakog organa posebno, kao i organa u celini.

Od organa čije su pulsne tačke na levoj ruci su: srce, jetra, bubrezi, tanko crevo, žučna kesa i mokraćna bešika. Na desnoj ruci su organi: pluća, slezina, pankreas, gospodar srce (trostruki grejač), debelo crevo, želudac.

Pulsna Dijagnostika | Balans MedikaPuls može biti površinski i dubinski, jači i ubrzaniji, slabiji i sporiji, pravilni i nepravilni, ujednačeni i postojani…

Pulsna dijagnostika iskusnog praktičara otkriva emocionalna, psihička i duševna stanja, bolesti svakog organa u telu, ako bolest postoji, karakter osobe, način i vrstu ishrane, upotrebu lekova, toksičnost organizma, vrstu sna, pa i snove koje sanjamo, brige, strahove, depresiju, uznemirenost i još mnogo toga.

Iskusan praktičar može da dijagnostikuje bolesti svakog sistema i organa pojedinačno, od kardiovaskularnog preko endokrinog do intestinalnog (stanje creva), alergije, astme, dijabetes, probleme sa jetrom i žučnom kesom, rad srca, pluća i bubrega….. kao i da otkrije neravnotežu, poremećaj, odnosno disbalans u svakom organu, dok još nema kliničkih simptoma, tako da je bolest moguće na vreme prevenirati tj.sprečiti, nekoliko meseci pa i godina unapred.


SVE ŠTO TREBA DA URADITE JE DA NAS KONTAKTIRATE I ZAKAŽETE KONSULTACIJU. VRHUNSKI STRUCNJACI : ZNANJE, ISKUSTVO, PROFESIONALNOST ,ISKRENOST, POUZDANOST, DISKRECIJA .... ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU! BALANS MEDIKA 011/322.68.26. i 064/551.50.50.

*
Iskustvo tretmana je individualno, kao i očekivani rezultati. Rezultati mogu zavisiti od vremenske dužine trajanja problema, načina života i opšteg psihofizičkog stanja osobe. Balans Medika prati rezultate svakog klijenta i nikada ne daje lažnu nadu, nerealna i nemoguća obećanja ni za jedan program koji nudimo na sajtu www.balansmedika.com