Balans Medika background

Velika jesenja akcija! Cena nameštanja atlasa 11.500 dinara

Prvi, najtanji, najlakši i najmanji kičmeni pršljen – atlas je ujedno i glavni  pršljen, od čijeg pravilnog položaja zavise brojne funkcije našeg tela.

Metoda koja poslednjih godina privlači sve veću pažnju naših ljudi, a koja se uveliko primenjuje na zapadu – jeste nameštanje Atlasa, prvog vratnog pršljena. Kod laika postoji bojazan od moguće povrede, drugi opet, koji su prošli kroz ovu terapiju, tvrde da su u mnogo boljoj formi, da se bolje osećaju i funkcionišu. Da bismo razbili brojne dileme i predrasude o ovoj metodi razgovaramo sa specijalistom fizikalne medicine i rehabilitacije, stručnjakom za nameštanje kičme, kičmenih pršljenova, svih zglobova, ligamenata i mišića, iz centra Balans Medika.

Šta je Atlas i gde se nalazi?
Atlas – prvi vratni pršljen nalazi se ispod lobanje, predstavlja njen nosač, naš svet u malom.
Zbog te uloge je i dobio ime po divu iz grčke mitologije Atlasu, koji je svet nosio na ramenima. Svojim položajem je veoma značajan, jer pokriva vitalno područije kičmene moždine. Interesantno je da se skoro svi rađamo s više ili manje pomerenim Atlasom, da to nije uzrokovano samim činom rađanja. Kasnije u životu usled padova, sportskih povreda, saobraćajnih nezgoda ili manipulacija kod kojih dolazi do trzanja glave prvi pršljen se pomera u sve gori položaj.

Zašto je tako važno da bude na svom mestu?

– Veoma je važno da najvitalniji zglob našeg tela – Atlas bude ispravno uzglobljen. Ukoliko Atlas nije u svom predviđenom ležištu može vršiti pritisak na arterije, nerve, kičmenu moždinu, vene, limfne kanale. Zbog smanjenja protoka arterijske krvi, venska krv se usporeno odvodi i iz tog razloga mozak i svi drugi organi u glavi pate. Iz istog razloga trup i organi su u energetskom deficitu i ne primaju životne impulse iz mozga, koji upravlja i nadzire sve funkcije u telu.

Koje tegobe i bolesti mogu nastati usled lošeg položaja prvog pršljena?

Zbog nedovoljne komunikacije mozak – periferija dolazi do energetskog disbalansa, zatim fizioloških promena i na kraju anatomskih ili trajnih promena.

I  minimalno izmeštanje prvog vratnog pršljena, iz svog prirodnog ležišta može dovesti do

PROBLEMA I TEGOBA :

– vrtoglavice

– nesvestice

– glavobolje

– potiljačne glavobolje

– migrene

– omaglice pred očima

– ubrzano lupanje srca

– loša koncentracija

– loše pamćenje

– loša statika tela

– hronični umor

– bol u vratu, ramenima

– trnjenje u rukama

Kakva se poboljšanja mogu očekivati posle tretmana?

-Kod najvećeg broja osoba poboljšanja se javljaju odmah nakon tretmana. Bolja pokretljivost glave i vrata, uspravnije držanje tela, vedrina, optimizam, jasnoća u glavi, opuštenost i lakoća tela, lakše disanje, jasniji vid… Trnci ili strujanje u rukama i nogama su znak ponovnog aktiviranja nervnih puteva. Nameštanjem Atlasa otvaramo put za proces samoisceljenja.

Koliko traje tretman i da li je bolan?

-Nameštanje Atlasa se sastoji iz dva dela. U prvom delu u trajanju od 30 min. popunjava se upitink, obavlja razgovor sa Atlas-specijalistom. Sam tretman je bezopasan, nema nikakvih naglih pokreta, krckanja, uvrtanja glave… Izvodi se u sedećem položaju, sa specijalnim aparatom.

Ko može da izvodi ovaj zahvat?

-Nameštanje Atlasa mogu da rade lekari isključivo školovani Atlas specijalisti.

Da li je ova metoda kontraindikovana i kome se ne preporučuje?

Kontraidikacija za nameštanje Atlasa je trudnoća, onkološki pacijenti, deca mlađa od 4 godine, kao i kod starijih pacijenata čije zdravstveno stanje nije tako da bi se mogao uraditi tretman.

Prof dr Slaviša Đurđević, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Prof dr Slaviša Đurđević

Autor je više od 10 stručnih radova iz oblasti medicine, uglavnom fizikalne terapije, knjige, priručnika i recenzent je knjige iz oblasti balneologije.

Citiran je u stručnim radovima – WOS 3 i SCOPUS 8 puta.

Neki od naučnih radova – Odraz fizikalne terapije na prolaktinemiju dojilja sa hipogalakcijom

Istraživanje o zglobu kolena i elektroforezi

Balans Medika 011/322.68.26. i 064/551.50.50.


SVE ŠTO TREBA DA URADITE JE DA NAS KONTAKTIRATE I ZAKAŽETE KONSULTACIJU. VRHUNSKI STRUCNJACI : ZNANJE, ISKUSTVO, PROFESIONALNOST ,ISKRENOST, POUZDANOST, DISKRECIJA .... ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU! BALANS MEDIKA
011 / 322.68.26. i 064 / 551.50.50.

*
Iskustvo tretmana je individualno, kao i očekivani rezultati. Rezultati mogu zavisiti od vremenske dužine trajanja problema, načina života i opšteg psihofizičkog stanja osobe. Balans Medika prati rezultate svakog klijenta i nikada ne daje lažnu nadu, nerealna i nemoguća obećanja ni za jedan program koji nudimo na sajtu www.balansmedika.com


Stomach alignment/adjustment is a proven, safe, non-invasive and manual technique where, by a special massage, the stomach is "pulled out" from the diaphragm and placed in its natural position in the abdomen.
ALL YOU HAVE TO DO IS CONTACT US AND WE’LL BE GLAD TO SCHEDULE AN APPOINTMENT WITH YOU. WE ONLY WORK WITH EXPERTS WHO ARE FULLY EQUIPPED WITH KNOWLEDGE, EXPERIENCE, PROFESSIONALISM, RELIABILITY, DISCRETION, ETC… AT BALANS MEDIKA CENTAR, HEALTH IS OUR PRIORITY.
011 / 322.68.26. and 064 / 551.50.50.

*
The experience as well as expected results of the treatment may vary with each individual. The outcome can depend several factors such as how long have the individual been experiencing the problem, lifestyle, and the person’s psychophysical condition. Balans Medika monitors the results of each client and never gives false hope, unrealistic and impossible promises for any program we offer at www. Balansmedika.com