Balans Medika background

Japanska akupunktura i terapije

japanska apukuntura

Istočnjački pristup ljudskom telu odnosi se na život s prirodom.

“Shvatanje da smo mi u prirodi i da živimo u ritmu prirode” je neophodno, i terapije vam pomažu da prođete kroz proces kako biste živeli u toku s prirodom.  Ja sam živela i radila u Sjedinjenim Državama, Evropi i azijskim zemljama i izučavala sam japansku akupunkturu i psihologiju. Sprovođenje terapija u različitim državama pomoglo mi je da shvatim da su ljudske funkcije svuda iste, ali i da se po nekim stvarima razlikujemo.  Jedna razlika odnosi se na prirodu, recimo na godišnja doba i klimu.  To je napravilo razliku između, na primer, ajurvede iz Indije i istočnjačke medicine razvijene sa četiri godišnja doba u Kini, Koreji i Japanu.

Jedan od načina na koji sam upoznala Beograd bio je gledanje stanja u kakvom se ljudi nalaze. Pronašla sam sličnosti u stanjima sa ljudima iz Tokija, odakle ja dolazim. Dugoročni stres u našim životima u Tokiju i Beogradu stvara šablone u našim telima. Takođe, ova dva grada imaju sličan stepen vlage tokom leta i četiri godišnja doba. Zbog toga sam počela da primenjujem japanske tehnike i da ih podučavam u Beogradu, kao i zbog toga što sam više fascinirana prirodom i istočnjačkom medicinom.

Sada u Beogradu sprovodim program akupunkture u Balans Medika, u saradnji sa udruženjem japanskih klinika iz Tokija.

Japanska akupunktura

Japanska Akupunktura | Balans MedikaMedicina koja se danas primenjuje u Japanu preneta je iz Kine, preko Koreje, kao i iz Evrope, preko Holandije. Tradicija kineske medicine duga više od 2300 godina prilagođena je Japanu pre 1400 do 1500 godina. Japanska medicina je oformljena na jedinstven način, zbog ostrvske klime, kao i zbog nacionalnog zakona o izolaciji koji je trajao oko 250 godina tokom Edu perioda (renesansa japanske medicine i kulture, 1603 – 1868). Budući da je Japan okružen vodom, japansko lečenje je naročito snažno kod problema uzrokovanih vlagom, kao što su problemi sa cirkulacijom (vode, krvi i u nervima), hladnoćom u telu, problemi sa želucem i crevima, kao i problemi sa zglobovima (u kojima voda ima tendenciju da se zadržava).

Terapije Moguzom (Moksa) izvorno su korišćenje unutar lojalnih porodica i sofisticirane na ostrvu zbog npr. problema sa vodom i hladnoćom usled cirkulatornih problema. Kasnije su one postale popularne u narodu, naročito tokom Edo perioda, kada su izvođene Kabuki predstave o Moguzi.

Tretman japanskom akupunkturom ima dva odeljka. Prvi se odnosi na dijagnostiku i lečenje glavnog disbalansa pacijenta, bez obzira, ali sa razmatranjem onoga na šta se pacijent žali (“korenski tretman”). Kada se korenski tretman sprovodi ispravno, telo dolazi u bolje stanje za samolečenje i dugoročne promene. Drugi odeljak se naziva “granski tretman”.  On se usmerava na oslobađanje od konkretnih problema na koji se pacijenti žale.

Korekcija disbalansa ne služi samo za maskiranje stanja, kao što na primer lekovi protiv bolova samo otklanjaju bol, već za ispravljanje samog korena problema unapređenjem sposobnosti pacijenta za samolečenje.

Program japanske akupunkture u Balans Medika

Akupunktura, moksa, medicinska masaža i istezanje se, uz druge pristupe, primenjuju u Balans Medika, uglavnom za sledeće simptome:

 1.  Hormonski disbalans
 2.  Hemoroidi
 3.  Išijas / problemi s kolenom
 4.  Problemi s cirkulacijom Limfe i vode u donjem delu tela // Blokada u predelu donjeg stomaka
 5.  Tinitus (zujanje u uhu) / drugi problemi s uhom
 6.  Glavobolja
 7.  Bol u želucu
 8.  Nesanica
 9.  Seksualna disfunkkcija
 10.  Impotencija
 11.  Ispadanje organa Materice,Bešike
 12.  Menstrualne tegobe, PMS, bolne menstruacije, ponavljani pobačaji

Ukoliko su se simptomi pojavili nedavno i ako imate dovoljno preostale energije, tretmani ne iziskuju mnogo vremena. Ukoliko imate simptome ili oboljenje tokom dužeg perioda, biće potrebno više vremena za izlečenje simptoma.  Ipak, ako ne počnete da radite na sopstvenom zdravlju i životnom stilu ili ne promenite način na koji gledate na sopstveni život, simptomi će se zadržati tokom čitavog vašeg života. Kada zadržavamo oboljenje, postoje razlozi koji nas sprečavaju da ga izlečimo. Proći ću sa vama kroz proces otkrivanja ovih razloga i njihovog maksimalnog smanjivanja.

KORISNE INFORMACIJE O TRETMANU

/vrste igala, način njihovog postavljanja, vreme trajanja tretmana…./

Za tretmane u Balans Medika koriste se igle, moksa (biljke iz Japana), medicinska masaža i istezanje. Jedan tretman traje oko jednog sata. Akupunkturolozi provedu oko jedan sat sa svakim pacijentom da bi sproveli dijagnostiku i lečenje. Na početku sesije obično se preporučuje jedan do tri tretmana nedeljno. Ipak, to zavisi od simptoma i zdravstvenog stanja.  Sve igle su za jednokratnu upotrebu i za svaki tretman se koriste nove igle.  Japanske igle se opisuju kao “savitljive i delikatne”, i često su tanje od ljudske vlasi. Ove delikatne igle i tehnike smanjuju osećaj neprijatnosti kod pacijenta.  Ponekad nećete ni osetiti ubod malih igala. U drugim slučajevima potrebno je da ih osetite jače, za određene simptome i stanja vaše tela i duha.  Uvek je lakše da tokom tretmana budete opušteni. Takođe, za pacijenta je bolje da se ne pomera tokom tretmana akupunkture, jer to može uzrokovati bol. Doživela sam da mnogi pacijenti posle tretmana budu veoma opušteni, i to je merljivi učinak terapije.

EFEKTI TRETMANA  JAPANSKOM AKUPUNKTUROM

Tokom sesije, uopšteno uzev, primetićete poboljšanja u telesnoj cirkulaciji. Na primer, primetićete da su vam ruke i noge toplije. Osećaćete da vam telo lakše i savitljivije. Bolje ćete spavati i imaćete više energije i manje bola i napetosti. Bićete opušteniji, digestivni sistem će bolje apsorbovati hranljive materije, što će poboljšati kvalitet krvi.  Zatim će vaše telo početi samo da se leči, što znači da ćete imati bolje šanse da popravite vaše simptome.  Ponekad tokom procesa unapređenja, akupunktura na mestima gde se javljaju simptomi čini da se oni pogoršaju.  Zbog toga je važno zadržati pozitivan stav i naučiti kako da se osete i razumeju promene u vašem telu.

 Šta se PREPORUČUJE A ŠTA SE NE PREPORUČUJE

 Nije preporučljivo sprovođenje tretmana pre i posle pijenja alkohola, kao ni tople kupke istog dana (postoje izuzeci).  Međutim, preporučljivo je piti vodu ili čaj posle tretmana i odmarati tog dana.  Mnogo toga unutar vašeg tela se promenilo tokom tretmana i treba da znate da ćete biti umorni kao da ste vežbali.  Takođe, korisno je primenjivati akupunkturu pre/tokom/posle menstruacije.  Zato ne morate da izbegavate zakazivanje u danima ciklusa.

Kozmetička / facijalna akupuntkura

Japanska Akupunktura | Balans MedikaPonekad tokom lečenja, uz fizičke tretmane primenjuje se i kozmetička akupunktura. Ovo pacijentima ponekad pruža mogućnost da primene perspektivu, zauzmu pozitivan stav, životni stil i stvore lepšu sliku o sebi.  Vrlo često nismo u mogućnosti da promenimo naš položaj, ali promene koje vidimo u ogledalu i opuštanje mogu biti okidač za promenu u našem pogledu na svet i način života.

Biljna medicina

Japanska Akupunktura | Balans MedikaDa bi se skratilo trajanje sesija preporučljivo je da se tretman akupunkturom proširi biljnom terapijom.  [Molimo vas da konsultujete lekara u Balans Medika za biljnu terapiju] Akupuntkura i biljna terapija međusobno se dopunjuju, budući da se zajedno primenjuju tokom više hiljada godina istočnjačke tradicije.

TRETMANE TOMOKO TANUMA MOŽETE ZAKAZATI U BALANS MEDIKA, Bulevar Despota Stefana br.1 – na tel.011/3226-826. i 064/551.50.50.


SVE ŠTO TREBA DA URADITE JE DA NAS KONTAKTIRATE I ZAKAŽETE KONSULTACIJU. VRHUNSKI STRUCNJACI : ZNANJE, ISKUSTVO, PROFESIONALNOST ,ISKRENOST, POUZDANOST, DISKRECIJA .... ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU! BALANS MEDIKA
011 / 322.68.26. i 064 / 551.50.50.

*
Iskustvo tretmana je individualno, kao i očekivani rezultati. Rezultati mogu zavisiti od vremenske dužine trajanja problema, načina života i opšteg psihofizičkog stanja osobe. Balans Medika prati rezultate svakog klijenta i nikada ne daje lažnu nadu, nerealna i nemoguća obećanja ni za jedan program koji nudimo na sajtu www.balansmedika.com


Stomach alignment/adjustment is a proven, safe, non-invasive and manual technique where, by a special massage, the stomach is "pulled out" from the diaphragm and placed in its natural position in the abdomen.
ALL YOU HAVE TO DO IS CONTACT US AND WE’LL BE GLAD TO SCHEDULE AN APPOINTMENT WITH YOU. WE ONLY WORK WITH EXPERTS WHO ARE FULLY EQUIPPED WITH KNOWLEDGE, EXPERIENCE, PROFESSIONALISM, RELIABILITY, DISCRETION, ETC… AT BALANS MEDIKA CENTAR, HEALTH IS OUR PRIORITY.
011 / 322.68.26. and 064 / 551.50.50.

*
The experience as well as expected results of the treatment may vary with each individual. The outcome can depend several factors such as how long have the individual been experiencing the problem, lifestyle, and the person’s psychophysical condition. Balans Medika monitors the results of each client and never gives false hope, unrealistic and impossible promises for any program we offer at www. Balansmedika.com