Категорије
Sinusi (sinusitis)

O upali sinusa

Generalno veliki broj ljudi u populaciji ima problem sa sinusima i sa modernizacijom života to je sve učestalije. Nekada smo imali probleme koji su hroničnog tipa, u jesen i u proleće se javljaju, međutim sa modernim tehnologijama i klimatizacijom imamo sve više problema sa sinusima i van nekog standardnog sezonskog perioda.

Sinusi su anatomska formacija koja se nalazi u kostima lobanje. To su šupljine koje su u normalnim fiziološkim uslovima ispunjene vazduhom. Imaju određenu sekretornu ulogu tj. eksekretornu odnosno izbacuju sekrete ali u zdravim uslovima to su veoma male količine. Međutim, kada dođe do upale javljaju se određeni tipični simptomi i tim slučajevima se povećava sekrecija. Ako je dugotrajno povećana sekrecija dolazi do određenih blokova i onda imamo one karakteristične simptome za sinuse.

Sve što treba da uradite je da nas kontaktirate i zakažete konsultaciju. Vrhunski stručnjaci: znanje, iskustvo, profesionalnost, iskrenost, pouzdanost, diskrecija… ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU!