Balans Medika background

Giht može postati prošlost

Giht, podagra, je zapaljensko reumatoidno oboljenje koje nastaje kao posledica taloženja mokraćne kiseline
(urata) u zglobovima. Giht se spominje u Hipokratovim spisima kao najsnažnija,najupornija i najbolnija od
svih zglobnih bolesti, od koje se ne umire. Najčešće pogađa nožni palac.

Od gihta obolevaju svi ljudi bez obzira na boju kože-rase bele,crne, žute. Češća je kod odraslih muškaraca, retka kod žena, obično posle klimaksa.

O gihtu se danas malo govori, trebalo bi, jer se broj obolelih povećava iz dana u dan. Procenjuje se da oko 20% opšte populacije ima povećanu mokraćnu kiselinu u krvi, a da 12% ukupne ljudske populacije boluje od gihta. Samo povećanje mokraćne kiseline neće dovesti do razvoja gihta ako nisu udruženi i drugi faktori koji deluju kao okidač za razvoj gihta (insulinska rezistencija, način života, ishrana, nasleđe).

Giht boli

Bol kod gihta je izuzetno jak i često se poredi sa porođajnim bolovima. Jedna žena koja je obolela od gihta posle svog četvrtog, prirodnog porođaja izjavila je, da je bol kod gihta gori od porođajnog bola! Bol u zglobu palca može biti takav da potpuno parališe normalan život – ne možete da obujete cipele, da odete do prodavnice, da čekate u redu na kasi, stojite u prevozu… ceo život počinje da se vrti oko vašeg placa na nozi.

Modrena medicina nema odgovor na „bogatašku bolest“ koja je harala još u 17-18 veku. Na žalost, danas giht ne bira, pa napada i siromašne i bogate, a na nama je da pronađemo odgovor na pitanje – kako se rešiti gihta?
Odgovor se krije u prirodnoj medicini – temeljnom čišćenju jetre, bubrega, creva, promeni ishrane i korišćenju moćnih biljaka koje uklanjaju mokraćnu kiselinu iz tela.

Nova istraživanja o gihtu

Nova naučna istraživanja su pokazala, da klasična dijeta koja se preporučuje kod obolelih od gihta može da pomogne u svega 12% slučajeva, a da se procenat mokraćne kiseline snižava za skromnih 10-20%. Dakle, nisu problem purini u ishrani i konzumacija hrane životinjskog porekla. Problem treba da tražimo na drugoj strani, stihijskom načinu života i modernoj ishrani koja je bogata ugljenim hidratima, industrijskom hranom i rafinisanim biljnim uljima.

Povratkom na pravu, prirodnu ishranu, promenom životnih navika, detoks terapijom i pravilnom upotrebom biljnih preparata otvaramo put nade, da giht može biti prošlost, KAŽE dr Bojana Mandić u Balans Medika Centar za ishranu.

Prvi pregled za giht, kod dr Bojane Mandić,sastoji ste od:

1. lekarski pregled,
2. kvantna analiza celog tela,
3. metabolički pregled,
4. izrada jelovnika i
5. preporuka fitoterapije
6. kontrola uključena u cenu

Prvi pregled sa uključenom i kontrolom kroz mesec dana
Cena je 6.000 dinara

ISKUSTVO

* Prvi napad gihta je veoma specifičan i lako se prepoznaje.

Evo kako jedan pacijent opisuje svoj prvi susret sa gihtom: “Nikada neću zaboraviti noć kada se giht uvukao u moj život! Probudio sam se iz sna i osetio neopisiv bol u levom palcu noge. Na skali bola od 1-10, bol je bio 8, skoro neizdrživ. Prvo sam pomislio da sam polomio prst jer znam kakav je to bol (već sam jednom imao prelom prsta). Bol se pojačavao i na sam dodir pokrivača. Svojoj ženi nikako nisam mogao da opišem i objasnim u kakvoj agoniji bola se nalazim. Nisam mogao da hodam i moj život se u trenutku okrenuo – postao sam invalid“.


SVE ŠTO TREBA DA URADITE JE DA NAS KONTAKTIRATE I ZAKAŽETE KONSULTACIJU. VRHUNSKI STRUCNJACI : ZNANJE, ISKUSTVO, PROFESIONALNOST ,ISKRENOST, POUZDANOST, DISKRECIJA .... ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU! BALANS MEDIKA
011 / 322.68.26. i 064 / 551.50.50.

*
Iskustvo tretmana je individualno, kao i očekivani rezultati. Rezultati mogu zavisiti od vremenske dužine trajanja problema, načina života i opšteg psihofizičkog stanja osobe. Balans Medika prati rezultate svakog klijenta i nikada ne daje lažnu nadu, nerealna i nemoguća obećanja ni za jedan program koji nudimo na sajtu www.balansmedika.com


Stomach alignment/adjustment is a proven, safe, non-invasive and manual technique where, by a special massage, the stomach is "pulled out" from the diaphragm and placed in its natural position in the abdomen.
ALL YOU HAVE TO DO IS CONTACT US AND WE’LL BE GLAD TO SCHEDULE AN APPOINTMENT WITH YOU. WE ONLY WORK WITH EXPERTS WHO ARE FULLY EQUIPPED WITH KNOWLEDGE, EXPERIENCE, PROFESSIONALISM, RELIABILITY, DISCRETION, ETC… AT BALANS MEDIKA CENTAR, HEALTH IS OUR PRIORITY.
011 / 322.68.26. and 064 / 551.50.50.

*
The experience as well as expected results of the treatment may vary with each individual. The outcome can depend several factors such as how long have the individual been experiencing the problem, lifestyle, and the person’s psychophysical condition. Balans Medika monitors the results of each client and never gives false hope, unrealistic and impossible promises for any program we offer at www. Balansmedika.com