Balans Medika background

Giht može postati prošlost

Giht, podagra, je zapaljensko reumatoidno oboljenje koje nastaje kao posledica taloženja mokraćne kiseline
(urata) u zglobovima. Giht se spominje u Hipokratovim spisima kao najsnažnija,najupornija i najbolnija od
svih zglobnih bolesti, od koje se ne umire. Najčešće pogađa nožni palac.

Od gihta obolevaju svi ljudi bez obzira na boju kože-rase bele,crne, žute. Češća je kod odraslih muškaraca, retka kod žena, obično posle klimaksa.

O gihtu se danas malo govori, trebalo bi, jer se broj obolelih povećava iz dana u dan. Procenjuje se da oko 20% opšte populacije ima povećanu mokraćnu kiselinu u krvi, a da 12% ukupne ljudske populacije boluje od gihta. Samo povećanje mokraćne kiseline neće dovesti do razvoja gihta ako nisu udruženi i drugi faktori koji deluju kao okidač za razvoj gihta (insulinska rezistencija, način života, ishrana, nasleđe).

Bol kod gihta je izuzetno jak i često se poredi sa porođajnim bolovima. Jedna žena koja je obolela od gihta posle svog četvrtog, prirodnog porođaja izjavila je, da je bol kod gihta gori od porođajnog bola! Bol u zglobu palca može biti takav da potpuno parališe normalan život – ne možete da obujete cipele, da odete do prodavnice, da čekate u redu na kasi, stojite u prevozu… ceo život počinje da se vrti oko vašeg placa na nozi.

Modrena medicina nema odgovor na „bogatašku bolest“ koja je harala još u 17-18 veku. Na žalost, danas giht ne bira, pa napada i siromašne i bogate, a na nama je da pronađemo odgovor na pitanje – kako se rešiti gihta?
Odgovor se krije u prirodnoj medicini – temeljnom čišćenju jetre, bubrega, creva, promeni ishrane i korišćenju moćnih biljaka koje uklanjaju mokraćnu kiselinu iz tela.

Nova naučna istraživanja su pokazala, da klasična dijeta koja se preporučuje kod obolelih od gihta može da pomogne u svega 12% slučajeva, a da se procenat mokraćne kiseline snižava za skromnih 10-20%. Dakle, nisu problem purini u ishrani i konzumacija hrane životinjskog porekla. Problem treba da tražimo na drugoj strani, stihijskom načinu života i modernoj ishrani koja je bogata ugljenim hidratima, industrijskom hranom i rafinisanim biljnim uljima.
Povratkom na pravu, prirodnu ishranu, promenom životnih navika, detoks terapijom i pravilnom upotrebom biljnih preparata otvaramo put nade, da giht može biti prošlost, KAŽE dr Bojana Mandić u Balans Medika Centar za ishranu.

Prvi pregled za giht, kod dr Bojane Mandić,sastoji ste od:

1. lekarski pregled,
2. kvantna analiza celog tela,
3. metabolički pregled,
4. izrada jelovnika i
5. preporuka fitoterapije
6. kontrola uključena u cenu

Prvi pregled sa uključenom i kontrolom kroz mesec dana
Cena je 6.000 dinara

ISKUSTVO

* Prvi napad gihta je veoma specifičan i lako se prepoznaje.

Evo kako jedan pacijent opisuje svoj prvi susret sa gihtom: “Nikada neću zaboraviti noć kada se giht uvukao u moj život! Probudio sam se iz sna i osetio neopisiv bol u levom palcu noge. Na skali bola od 1-10, bol je bio 8, skoro neizdrživ. Prvo sam pomislio da sam polomio prst jer znam kakav je to bol (već sam jednom imao prelom prsta). Bol se pojačavao i na sam dodir pokrivača. Svojoj ženi nikako nisam mogao da opišem i objasnim u kakvoj agoniji bola se nalazim. Nisam mogao da hodam i moj život se u trenutku okrenuo – postao sam invalid“.


SVE ŠTO TREBA DA URADITE JE DA NAS KONTAKTIRATE I ZAKAŽETE KONSULTACIJU. VRHUNSKI STRUCNJACI : ZNANJE, ISKUSTVO, PROFESIONALNOST ,ISKRENOST, POUZDANOST, DISKRECIJA .... ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU! BALANS MEDIKA 011/322.68.26. i 064/551.50.50.

*
Iskustvo tretmana je individualno, kao i očekivani rezultati. Rezultati mogu zavisiti od vremenske dužine trajanja problema, načina života i opšteg psihofizičkog stanja osobe. Balans Medika prati rezultate svakog klijenta i nikada ne daje lažnu nadu, nerealna i nemoguća obećanja ni za jedan program koji nudimo na sajtu www.balansmedika.com