Balans Medika background

Fitoterapeut prof. Mileta Manojlović

Fitoterapeut prof Mileta Manojlovic | Balans Medika

Mileta Manojlović, profesor, rođen je 1945. godine u Kruševcu. Racionalnom fitoterapijom bavi se veoma uspešno dugi niz godina o čemu svedoče, ne plakete i priznanja, već arhiva rezultata tretiranih pacijenata. Fitoterapijom se počeo baviti u porodici, vođen željom za očuvanjem tradicije svoga oca i bake, koja je duga 70 godina, i ljubavlju prema lekovitim biljkama i brigom o zdravlju ljudi:
– Moja baka je bila vidarka, koja je veoma poznavala svojstva biljaka, u čije je tajne uvela i moga oca. Imali su izuzetnih uspeha kod navodno neizlečivih bolesti, a manje kod običnijih zdravstvenih tegoba. To me je uvek čudilo, a odgovor sam našao u farmakopeji i farmakognoziji. Radi se o načinu na koji su oni pripremali svoje preparate. Naime, za sve bolesti kuvali su jak odvar od određene kombinacije bilja. Zahvaljujući bogatoj literaturi i kroz vlastito iskustvo došao sam do zaključka da postoje tri najefikasnija načina da se pripremi moćan preparat od 42 biljke. Prvi je macerat – kada se biljni sastojci potope u hladnu, prethodno prokuvanu vodu i ostave da odstoje, u zavisnosti za šta treba da se koriste. Drugi način je kada se bilje popari vrelom vodom, a treći je – odvar, ono što su moji baka i otac spravljali.

Odakle Vam ideja da uskladite sastave biljnih preparata po krvnim grupama pacijenata?

– Ma koliko mi negirali iskustva Zapada, posebno SAD, tamo je ovaj pristup lečenja ukorenjen već dugo vremena. Međutim, farmacija je u želji za što bržom zaradom zaboravila na postojanje različitih krvnih grupa kod čoveka. Ono što spada u red korisnih svojstava za jednu krvnu grupu, drugoj može u velikoj meri da škodi. Tako je na primer, u poslednje vreme dobro marketinški plasirana aloja, korisna samo za osobe sa krvnom grupom A.

Veoma je važno imati u vidu klasifikaciju i lekovitih biljaka prema krvnim grupama na: korisne, neutralne i štetne. Kakav je Vaš pristup?

– Provodim sve komponente biljaka kroz krvne grupe. Naš organizam ne prepoznaje koju namirnicu unosimo – da li sarmu ili ćevap, da li smo popili čaj od nane ili kantariona, već kakvu smo krv dobili. Preporučujem ono šta je za određenu krvnu grupu korisno i efikasno, prateći svetske trendove i lično isprobavajući na sebi.

Šta obuhvataVaša terapija?

– U zavisnosti od vrste i stepena oboljenja, ona podrazumeva kombinaciju više metoda, kao kad krojač šije odelo:
– TOPLU KUPKU: Primenjuje se u kadi, u sedećem ili ležećem položaju. Pacijent u njoj provodi 30 minuta dnevno za sve vreme trajanja terapije.
– MASAŽU: Vrši se najčešće fitopreparatom za poboljšanje periferne cirkulacije ili biljnom tinkturom. – MELEM: Spravlja se individualno prema celokupnom stanju pacijenta. – OBLOGE: U zavisnosti od vrste oboljenja, primenjuju se vlažne i suve, odnosno – tople i hladne.
– DIJETU: Dijeta se sprovodi po prilogu materijala koji se dostavlja pacijentu, a koja je u skladu sa ishranom namenjena njegovoj krvnoj grupi.

Koliko vrsta biljaka poznajete?

– Oko 230 vrsta od ukupno 300 ispitanih. Koje biljke po Vašem mišljenju imaju najjače antikancerogeno dejstvo? – Postoji veća grupa biljaka, uglavnom su to one koje se koriste za podizanje imuniteta, kao što su aloja, ehinacea, kantarion, neven, rastavić, kopriva, mečja šapa… Naravno, bitna je i ishrana. Kod teških bolesti ne smeju se unositi namirnice životinjskog porekla, ali i druge namirnice se usklađuju prema krvnim grupama.

Tekst Branka Đurišić, časopis MagičnoBilje


SVE ŠTO TREBA DA URADITE JE DA NAS KONTAKTIRATE I ZAKAŽETE KONSULTACIJU. VRHUNSKI STRUCNJACI : ZNANJE, ISKUSTVO, PROFESIONALNOST ,ISKRENOST, POUZDANOST, DISKRECIJA .... ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU! BALANS MEDIKA
011 / 322.68.26. i 064 / 551.50.50.

*
Iskustvo tretmana je individualno, kao i očekivani rezultati. Rezultati mogu zavisiti od vremenske dužine trajanja problema, načina života i opšteg psihofizičkog stanja osobe. Balans Medika prati rezultate svakog klijenta i nikada ne daje lažnu nadu, nerealna i nemoguća obećanja ni za jedan program koji nudimo na sajtu www.balansmedika.com


Stomach alignment/adjustment is a proven, safe, non-invasive and manual technique where, by a special massage, the stomach is "pulled out" from the diaphragm and placed in its natural position in the abdomen.
ALL YOU HAVE TO DO IS CONTACT US AND WE’LL BE GLAD TO SCHEDULE AN APPOINTMENT WITH YOU. WE ONLY WORK WITH EXPERTS WHO ARE FULLY EQUIPPED WITH KNOWLEDGE, EXPERIENCE, PROFESSIONALISM, RELIABILITY, DISCRETION, ETC… AT BALANS MEDIKA CENTAR, HEALTH IS OUR PRIORITY.
011 / 322.68.26. and 064 / 551.50.50.

*
The experience as well as expected results of the treatment may vary with each individual. The outcome can depend several factors such as how long have the individual been experiencing the problem, lifestyle, and the person’s psychophysical condition. Balans Medika monitors the results of each client and never gives false hope, unrealistic and impossible promises for any program we offer at www. Balansmedika.com