Категорије
Hiropraktika Tretmani

Hiropraktika, bolovi u ramenu

bolovi-u-ramenu
Ono što većina ljudi zovu ramena je zapravo više zglobova koji sa pripojenim tetivama i mišićima omogućavaju veliku pokretljivost. To je najpokretljiviji zglob kod čoveka.Ta pokretljivost ima svoju „manu“ dodirivanje mekih tkiva ili koštanih struktura u ramenima, pa nasataje bol. Pacijent može osećati bol samo kada pomera svoje rame, ili sve vreme. Bol može biti privremen ili stalan kada zahteva dijagnozu i lečenje. Većinu problema sa ramenom čine: upala tetiva (tendinitis ili bursitis), nestabilnost, artritisi i prelomi kosti, ali su uvek vezani za probleme vrata i grudnog dela kičme kao jedan povezani kinetički lanac Ređi uzroci bolova u ramenu su tumori,infekcije i problem i sa nervima.

Burze su male, tečnošću ispunjene vrećice koje se nalaze u zglobovima u celom telu, uključujući i ramena. One su kao jastuk između kosti i prepokrivajućih mekih tkiva, te pomažu u smanjenju trenja između mišića i kostiju. Tetive povezuju mišiće na kost. Preterano korišćenje mišića može dovesti do akutnog tendinitisa. Degenerativne bolesti poput artritisa ili trošenje i habanje zbog starosti, može dovesti do hroničnog tendinitisa.

Ponekad, preterano korišćenje ramena dovodi do upala i oteklina ovih struktura. Mnoga tkiva u ramenu mogu postati upaljena i bolna i svakodnevnim aktivnostima ako se telo ne održava odgovarajuće. Kifoza vrlo često pogoršava stanje u ramenima Mnoge aktivnosti cele ruke na primer tenis, rukomet odbojka, košarka, rad na kompjuteru, vožnja, pranje suđa nošenje čak i manjeg manjeg tereta utiču na ramena i ruke. Spavanje u lošem položaju, a to je sa mnogo podignutih jastuka utiče na stvaranje tegoba u ramenima. atlas prvi vratni prsljen
bolovi u ramenu

Prvi korak u rešavanju problema je pronalaženja uzroka bola. Utvrđuje se opšte zdravlje i mogući uzroci problema sa ramenom.

Lečenje uključuje odgovarajuće vežbe kako i po vrsti tako i po jačini. Pošto u kinetičkom lancu i vrat i grudni deo kičme imaju uticaja moraju se lečiti sve tri strukture da bi se dobio brz i dugotrajno dobar rezultat. Mobilzacije i manipulacije to jest nameštnja su važne za dobijanje rezultata smanjenje kontrektura to jest povećanja obima pokreta u ramenima.

Sve što treba da uradite je da nas kontaktirate i zakažete konsultaciju. Vrhunski stručnjaci: znanje, iskustvo, profesionalnost, iskrenost, pouzdanost, diskrecija… ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU!