Категорије
Kvantna medicina

Kvantna dijagnostika – alergije iz drugog ugla

Kvantna medicina | Balans Medika

Reč alergija potiče od grčke reči Alos-drugi i Ergon-dejstvo. To drugo dejstvo je stanje povećane osetljivosti organizma prema određenim supstancama (alergenima) i kao fiziološki odgovor organizma, dolazi do stvaranja antitela u organizmu. Javlja se hiperreakcija organizma kao odgovor na prisustvo faktora koje organizam prihvata kao potencijalnu opasnost čak i ako to po svojoj prirodi nisu (jagode, polen cveta…). Mehanizam imunog odgovora je složen. On uključuje borbu antitela, čiji je zadatak da neutrališu stranu supstancu (antigen). Najčešće se javlja adekvatna reakcija organizma, normalni imuni odgovor (zaštita). Dešava se da je imuni odgovor pojačan, organizam se brani od obične supstance kao da je opasna i tada se javlja alergijska reakcija. To se dešava na molekularnom i ćelijskom nivou.

Može se javiti u svim uzrastima, sa najrazličitijom kliničkom slikom i to su već prepoznatljivi simptomi  kao: svrab, otok, crvenilo, otežano disanje, kijanje, kašalj, suzenje i svrab očiju, mučnina, povraćanje…

Najčešće srećemo:

  • respiratorne alergije (rinitis, bronhijalna astma…)
  • alergijski konjuktivitis
  • alergijske dermatoze (atopijski dermatit, koprivnjača..)
  • alergije na hranu, lekove

Utvrđivanje alergija

Postoji više metoda utvrđivanja da li neko ima alergiju na određenu supstancu ili ne. Klasičnim metodom se uvodi alergen u organizam što nosi određenu dozu opasnosti izazivanja same alergijske reakcije. Kvantna medicina i njene metode mogu da se potvrde alergije i da se poboljša stanje organizma kada je izazvan raznim alergenima.

Sve je jasno kada imamo vidljive, jasne znake alergije. Problem nastaje kada su za nas “nevidljivi” , još uvek na kvantnom nivou ili neprepoznatljivi.

Stres je u današnje vreme neizbežan, navikli smo se na njega i ne prepoznajemo kako sve može da se ispolji.

”Veoma mnogo bolesti i patnje u životu potiče od naše nesposobnosti da se oslobodimo stresa i tenzija unutar nas samih. Kada nas neko odbija mi se bunimo i držimo se za to odbijanje. To proizvodi stres koji se skladišti u mišićima kao stalna tenzija, te, ukoliko ne znamo da je se oslobodimo, utiče nepovoljno na energiju čitavog tela i menja hemijske strukture u njemu.” (Marsel Vogel)

Brige su problem

Stari Kinezi kažu da ne treba previše razmišljati (u smislu brinuti), jer se troši krv, što je vezano i  za jetru, što dovodi do depresije.

Često ljudi, kada bi trebalo da su najaktivniji, osećaju umor, potištenost, bezvoljnost, apatiju. Obično se uzrok traži u tome što mnogo rade, stigao ih “prolećni umor” itd. Šta se zapravo dešava u našem mikrokosmosu, u našim ćelijama? Naši atomi, elektroni, protoni počinju da vibriraju na neki drugi način, da emituju izmenjene elektromagnetne talase, sa drugim frekvencama koje naše ćelije prepoznaju kao nepravilne, neharmonijske. Da bi se održala homeostaza ,ravnoteža  u organizmu, ćelije troše dosta energije, rade pojačano da bi se održala normalna funkcija svih sistema. Time se stvara i dosta šljake koja se taloži u raznim tkivima.

To utiče na funkciju određenih organa i na ceo organizam, kako na fizičkom tako i na psiho-emocionalnom nivou , na emocije. Najčešće je opterećena jetra. Nakupljaja se šljaka, toksini, masti, koje su produkt metabolizma , dolazi do poremećaja varenja, polako počinjemo da ne podnosimo određene namirnice, imamo reumatske bolove u mišićima i tetivama, postajemo ljuti, besni, neprijatni za okolinu i  dalje ne znamo šta nam se dešava. Tek kada nos postane stalno zapušen i kada bezuspešno koristimo kapi za nos, pomislimo o alergiji i bez stručnog nalaza započnemo samolečenje, bez uspeha, logično. Pomaže kvantna medicina uz pomoć stručnjaka. Kako?

Možemo da popravimo vibracije – to radi kvantna terapija.

Kvantna medicina menja memoriju ćelije o reakciji na trag alergena. Ćelija treba da se podseti i da prepozna vibraciju kada je bila zdrava. Postepeno se uspostavlja narušena ravnoteža na bezbolan, neinvazivan i bezbedan način.

U poslednjih nekoliko godina alergije zauzimaju vodeće mesto u patologiji u celom svetu. Brojni uzroci dovode do toga,povećana zagađenost spoljne sredine, povećana koncetracija toksina u vazduhu i namirnicama, opšti pad imuniteta , sve veća prisutnost štetnih elektromagnetnih zračenja, često prisustvo parazita u organizmu koji luče svoje toksine itd.

Alergije više ne posmatramo kao jednostavnu reakciju organizma na nešto što mu ne prija, već na složeni proces koji zahteva blagovremeno otkrivanje i adekvatnu borbu na više nivoa. Poznavanjem i korišćenjem metoda tradicionalne, narodne i savremene kvantne medicine polako, ali sigurno postajemo efikasniji u ovoj borbi.

Pregled možete zakazati na tel.011/322.68.26.i 064/551.50.50.Balans Medika

napisala Dr Tatjana Lalić, specijalista kvantne medicine

Sve što treba da uradite je da nas kontaktirate i zakažete konsultaciju. Vrhunski stručnjaci: znanje, iskustvo, profesionalnost, iskrenost, pouzdanost, diskrecija… ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU!