Balans Medika background

Potcenjena moć akupunkture

Akupunktura - Balans Medika

Tekst napisala urednica portala GET THE GLOSS expert health beauty
Imodžen Edvards – Džons (Imogen Edwards – Jones) ponovo je posetila akupunkturologa koja ju je vodila kroz in vitro fertilizaciju

Pre nešto više od deset godina, kada sam bila na kolenima i kada se moj mali, jadni i mračni svet spremao da me ubije, upoznala sam jednu neverovatnu ženu. Vozila sam se tim užasnim toboganom zvanim IVF (in vitro fertilizacija, veštačka oplodnja, prim. prev.) a akupunkturolog, Žastin Henkin (Justine Hankin), pojavila se da me spase. Zvuči čudno, ali ispostavilo se da vam je, dok bodete sopstvenu stražnjicu progesteronom, ubrizgavate u butine i stomak dnevne doze kleksana (antikoagulans), tovarite u sebe steroide i prolazite kroz devetočasovnu transfuziju plazme, potrebno JOŠ igala.

Kod Žastin sam odlazila jednom nedeljno. Sećam se kao kroz maglu, zbog hormona, da sam tamo sedela i plakala. Sećam se da je bilo puno plakanja. Sećam se i da sam bila jako umorna i ranjiva, ali i veoma ljuta. To je zbog steroida. Od njih pomodrite. Nosila sam karticu na kojoj je pisalo: „Ovaj pacijent je pod steroidima i ne treba ga sprečavati.“ Nikad nije tačno pisalo u čemu me to ne treba sprečavati. Ali bilo ko ili bilo šta što bi mi se našlo na putu tokom tog perioda bilo bi propisno neutralisano.

Tokom te dve žestoke godine, Žastin je lečila i mene i moju neplodnost. A to je, zna to svako ko sada prolazi kroz taj proces, najvažnije. Na IVF-u sve se svodi na protokole, a ne na osobu. Sećam se jednog lekara koga sam upoznala, koji je, radi udobnosti, ostavljao svoje pacijentkinje nage na ginekološkom stolu, šetajući se iz jedne u drugu prostoriju kroz širom otvorena vrata. Bilo je lakše i brže, znate, pregledati dve dame u isto vreme, a bilo je i dvostruko unosnije.

Tokom tog perioda Žastin je bila neverovatna. Koristila je svoje magične igle da neguje moju krv, podrži rast jajne ćelije i da, kada je došlo vreme za implantaciju, zadeblja zid moje materice kako bi embrion mogao da se smesti udobnije, kao na jastuku. Na kraju, ona je ta koja je znala da sam ostala trudna. Očigledno, saznala je to na osnovu mog pulsa. Ja nisam imala predstavu. Ali nije mi rekla. Bila je isuviše diskretna. Kasnije mi je rekla da su to bile moje dobre vesti i da sam sama trebala da saznam kada za to dođe vreme. Dobila sam devojčicu, koja ovog meseca puni deset godina.

Razlog zbog koga ovo pišem je to što sam ponovu u kontaktu sa Žastin. Proteklih deset godina prema njoj su evidentno bile nežnije. Ona izgleda fantastično i zrači sjajnim, srećnim zdravljem. Ja sam, s druge strane, još uvek besna. Besna na muža. Besna na decu (imam ih dvoje!). Besna na saobraćaj. Besna na nedostatak parking mesta. Besna na račune. Besna zbog svoje nemogućnosti da radim. Besna jer mi je toliko teško da se koncentrišem. Besna jer su dani tako prokleto kratki. Besna na život kao takav.

Međutim, ovoga puta ne mogu da krivim steroide. Ovoga puta, šapatom ću reći, sumnjam da bi mogli biti „hormoni“.

E eto me opet u njenoj ordinaciji, odeljenju opšte prakse na hirurgiji u Fulamu, gde ležim na poznatom papirnom ubrusu kao da se ništa nije promenilo. Štaviše, mnogo toga se promenilo, čak i veličina Žastininih igala, koje su tanje i manje bolne neko ranije, što ne biste mogli da zaključite kad pevam i igram dok ih ona ubada.

Znate šta? Idem na tretmane jednom nedeljno već tri meseca i oni postižu rezultate. Sada sam mnogo manje besna. Koncentracija mi se popravila. Radim više i duže i daleko sam produktivnija. Primetila sam i da manje vičem na supruga i decu. Saobraćaj i parkiranje me, međutim, i dalje drže u igri.

Posle tri godine koliko pišem ovu kolumnu, da li mogu da kažem da je akupunktura jedna od mojih najefektnijih investicija za lepotu? Budimo iskreni, nema ničeg privlačnijeg od nekoga ko je u formi, na dobrom mestu i srećan. I nema ničeg što više pospešuje starenje od prgave nadžak-babe koja viče!


SVE ŠTO TREBA DA URADITE JE DA NAS KONTAKTIRATE I ZAKAŽETE KONSULTACIJU. VRHUNSKI STRUCNJACI : ZNANJE, ISKUSTVO, PROFESIONALNOST ,ISKRENOST, POUZDANOST, DISKRECIJA .... ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU! BALANS MEDIKA
011 / 322.68.26. i 064 / 551.50.50.

*
Iskustvo tretmana je individualno, kao i očekivani rezultati. Rezultati mogu zavisiti od vremenske dužine trajanja problema, načina života i opšteg psihofizičkog stanja osobe. Balans Medika prati rezultate svakog klijenta i nikada ne daje lažnu nadu, nerealna i nemoguća obećanja ni za jedan program koji nudimo na sajtu www.balansmedika.com


Stomach alignment/adjustment is a proven, safe, non-invasive and manual technique where, by a special massage, the stomach is "pulled out" from the diaphragm and placed in its natural position in the abdomen.
ALL YOU HAVE TO DO IS CONTACT US AND WE’LL BE GLAD TO SCHEDULE AN APPOINTMENT WITH YOU. WE ONLY WORK WITH EXPERTS WHO ARE FULLY EQUIPPED WITH KNOWLEDGE, EXPERIENCE, PROFESSIONALISM, RELIABILITY, DISCRETION, ETC… AT BALANS MEDIKA CENTAR, HEALTH IS OUR PRIORITY.
011 / 322.68.26. and 064 / 551.50.50.

*
The experience as well as expected results of the treatment may vary with each individual. The outcome can depend several factors such as how long have the individual been experiencing the problem, lifestyle, and the person’s psychophysical condition. Balans Medika monitors the results of each client and never gives false hope, unrealistic and impossible promises for any program we offer at www. Balansmedika.com